STOP Spices, kruiden fabrikant voor de voedingsindustrie

Proef van wat wij voor jou kunnen betekenen als kruiden fabrikant

Een traditie van kwaliteit
Kruiden en kruidenmengelingen van hoogstaande kwaliteit, als Belgisch familiebedrijf willen we alleen de allerbeste smaken leveren aan onze klanten. De kennis en techniek achter onze kwalitatieve kruiden worden al bijna 70 jaar doorgegeven.

Het team achter de smaak van jouw product
Als kruiden fabrikant zijn we een flexibel team. Een hechte groep waarin iedereen op elkaar is ingespeeld. En waarin ieders sterke punten gewaardeerd worden. We geven om elkaar, zijn er voor elkaar en streven dag na dag naar resultaat. Samen met en voor jullie.

Meer dan smaak
Als kruiden fabrikant zetten we smaak op de eerste plaats. Al onze kruiden selecteren en behandelen we met de grootste zorg. Ook jouw private label kruiden ontwikkelen en produceren we met veel liefde. Van het eerste idee tot de levering.

Voor elke klant anders
De juiste smaak, dat betekent voor elke klant iets anders. Daarom luisteren we eerst naar wat je nodig hebt en ontwikkelen we samen met jou de ideale private label kruiden. Zodat jij kan uitpakken met een uniek product dat past bij je visie en dat in de smaak valt bij je klanten.

Pure creativiteit
Stel ons een vraag en wij gaan meteen op zoek naar de beste oplossing. Verwacht ideeën die net dat stapje verder gaan en innovatieve voorstellen die je verwachtingen overtreffen.

Samenwerken?

Onze smaakmakers

Isabelle

Zaakvoerster
27 jaar bij STOP Spices

Frisse wervelwind in een mannenwereld
“STOP Spices was niet mijn eerste liefde. Ondanks mijn studie biochemie, startte mijn loopbaan in de modesector. Ondertussen ben ik verzot op alles wat met smaak te maken heeft en vooral supertrots op alle mooie projecten die we hier samen tot een goed einde brengen.”

Vic

Zaakvoerder
10 jaar bij STOP Spices

Drijvende kracht achter een productieproces dat op rolletjes loopt
“Ik doe mijn best om het goede voorbeeld te geven en streef ernaar om producten van hoge kwaliteit af te leveren. Ik geef onze mensen graag de juiste training en tools om hetzelfde te doen.”

Han

Partner in crime voor onze klanten
“Hoe kunnen we het beste helpen? Dat is altijd mijn eerste vraag. Van een eenvoudig verzoek tot de zotste ideeën, ik ben pas content als we een goede oplossing hebben gevonden.”

Toen en nu

Smaak was en is nog altijd onze belangrijkste drijfveer.

Het verhaal van STOP Spices gaat over meer dan kruiden.
Het is een verhaal van smaak, jezelf heruitvinden en tegelijk gewoon jezelf blijven.
Een verhaal waarin elk personage even belangrijk is.

1954

Kruiden voor de vleessector

Het verhaal begint in Brakel bij Meneer Stop. Naast het lesgeven aan de slagersschool, startte hij als kruiden fabrikant voor slagerijen. Dankzij zijn perfectionisme en zijn kennis van smaak, was hij al snel een bekende naam in de sector. Hij heette trouwens niet echt Meneer Stop. Hoe hij aan zijn bijnaam kwam, vertellen we je graag zelf tijdens een eerste kennismaking.

1954

1980

Een nieuwe familie

Meneer Stop had zes kinderen, maar geen van hen had dezelfde ondernemerszin. Eén van zijn leveranciers, een handelaar in natuurdarmen zei ooit: “Denk aan mij als je verkoopt.” En dat is precies wat er gebeurde. Willem Van Damme bouwde zijn handel in natuurdarmen langzaam af en focuste zich volledig op de groei van STOP Spices met kruiden voor slagrijen, vishandels en traiteurs. Nog altijd met evenveel zin voor kwaliteit en klantvriendelijkheid.

1980

1997

Van detailhandel naar industrie

De kennis die STOP Spices opdeed in de vlees- en vissector, bleek ook meer dan waardevol in andere sectoren. Een bedrijf dat achter de schermen meedenkt en zo de smaak van je product vooruithelpt, daar werkten meer bedrijven graag mee samen. En zo groeide de ambitie van de kruiden fabrikant.

1997

2010

Van vader op dochter

Nadat ze alle rollen in het bedrijf opnam, zag vader van Damme dat STOP Spices bij zijn dochter Isabelle in goede handen was. Hij gaf de fakkel daarom ook met plezier door. Isabelle en haar man Vic vullen elkaar mooi aan. Zij de denker, hij de doener. En allebei vooral gewoon zichzelf.

2010

2020

Voor alles een oplossing

De coronacrisis was voor veel bedrijven een lastige periode. STOP Spices bleef zijn eigen praktische zelf en slaagde erin om ook nu vlot kruiden te leveren in België en de buurlanden. Dat zette hen op de radar bij een hele reeks nieuwe klanten.

2020

Vandaag

Dromen waarmaken

“De afgelopen jaren hebben we stevig gebouwd aan het bedrijf. En we blijven innoveren en investeren om een antwoord te kunnen bieden op de vragen van onze klanten”, vertelt Isabelle. Elke dag mooie projecten waarmaken, dat is de belangrijkste drijfveer van de kruiden fabrikant die zelf graag op de achtergrond blijft en vooral zijn klanten graag laat schitteren. 

Vandaag

Samenwerken met STOP Spices?

Scroll naar boven